Home » Pagina » Tecrec

Kwaliteits duikopleidingen

Bekijk ons aanbod

PADI TecRec

Technisch duiken!

Technisch duiken is de tak van het duiken, waarbij ervaren en daarvoor gebrevetteerde duikers veel dieper gaan dan de meeste duikers. Technisch duiken wordt gekenmerkt door meer duikuitrusting en de nodige opleiding om bijkomende risico's die dit soort duiken met zich meebrengt te kunnen beheersen. Tecduiken is niet voor iedereen geschikt, maar voor hen die de uitdaging aangaan, zijn de PADI TecRec-cursussen het antwoord.


Wat is technisch duiken?

Technisch duiken wordt gedefinieerd als duiken anders dan conventionele, commerciële of onderzoeksduiken, waarbij duikers dieper gaan dan de sportduiklimieten. Verder wordt het als volgt gedefinieerd, en bevat het een of meer van de volgende punten:

  • dieper dan 40 meter diepte duiken,
  • stage-decompressie vereist,
  • duiken in een overdekte omgeving waarbij men verder dan 40 meter vanaf de oppervlakte is,
  • versnelde decompressie en/of het gebruik van verschillende gasmengsels tijdens de duik.

Omdat bij het technisch duiken de oppervlakte bij een noodgeval in feite onbereikbaar is, gebruiken tec-duikers uitgebreide methodieken, technieken en training om de extra risico's te kunnen beheersen. Desondanks is het waar dat tec-duiken meer risico's en potentiële gevaren kent, en er kortere kritische foutmarges zijn dan bij het sportduiken.


Waarom zou ik tecduiker willen worden?

Tecduiken brengt niet alleen meer risico's met zich mee, maar het vereist aanzienlijk meer inspanning, discipline en duikuitrusting. Het is niet voor iedereen, je kunt je hele leven een volleerde, enthousiaste duiker van topklasse zijn zonder dat je ooit een tecduik hebt gemaakt.

Echter, ben jij één van hen die onderwater plekken wil opzoeken waar slechts weinig andere mensen komen. Wil jij spectaculaire, ongeschonden wrakken welke veel dieper dan 40 meter liggen, op een doordachte manier bezoeken? Wil jij organismen leren kennen op diepe riffen, die je niet in ondiep water zult aantreffen?  Vindt jij het fantastisch om met de allermodernste technologie bezig te zijn? Ieder van deze redenen maken tecduiken meer dan de moeite waard. Ga de uitdaging aan en "Unlock Your Potential", schrijf je in op één van onze cursussen. 


Het verschil van PADI TecRec

Hoewel TecRec niet het eerste tecduikprogramma is, krijgt het herhaaldelijk lofbetuigingen voor de verdiensten van het programma. TecRec-cursussen zijn geïntegreerd in een educatief krachtige, naadloos aansluitende cursusopbouw die je van beginnend tecduiker laat doorgroeien tot een tecduiker die gekwalificeerd is voor de ultieme grenzen van het duiken met verschillende gasmengsels. Bij iedere volgende stap maak je kennis met nieuwe uitrustingstukken, planningen en procedures om jouw duikgrenzen ut te breiden.

De TecDeep Diver-cursus is een geïntegreerde reeks van drie cursussen:

Je kunt ze achter elkaar volgen of je kunt steeds één niveau tegelijk doen met een tijdspanne ertussen. Hierdoor kun je op een doelmatige manier leren en krijg je flexibiliteit in je planning.

Contact

+32 485 613 085 info@passioneddivers.be Meer info

CETO Partner

Passioned Divers
officieel partner van
CETO Passion for Diving