Home » Opleidingen » Navigatie duiker 1 padi

Kwaliteits duikopleidingen

Bekijk ons aanbod

Cursus Navigatie Duiken

Curus PADI Onderwaternavigator

Wees de duiker die door iedereen gevolgd wordt en vergroot je richtingsgevoel met de specialtycursus PADI Onderwaternavigator.

Het doel van de PADI Underwater Navigator Specialty-cursus is de duikers vertrouwd te maken met de vaardigheden, kennis, planning, organisatie, procedures, technieken, problemen, gevaren en het plezier van onderwaternavigatie. De cursus is bedoeld als een veilige inleiding op onderwaternavigatie – onder toezicht.

De nadruk moet liggen op plezier en veiligheid.
 

Waarom het zo leuk is

Je weg vinden is geen kwestie van geluk! Wanneer duikers over een rif zweven of een wrak bekijken, hebben ze veel plezier - tot het tijd is om terug te keren. Dan wenden ze zich tot jou, omdat jij, PADI Onderwaternavigator, de weg naar de boot weet terug te vinden.
 

Wat je leert

Onderwaternavigatie is niet altijd makkelijk, maar in de specialty PADI Onderwaternavigator ga je die uitdaging aan.
Je leert de knepen van het vak, zoals navigatie via natuurlijke herkenningspunten en navigatie met een kompas.
Hierin is zeker inbegrepen:

 1. Plannen, organiseren, procedures, technieken, problemen en gevaren van onderwaternavigatie.
 2. Manieren om onder water de afstand te schatten.
 3. Technieken voor natuurlijke navigatie.
 4. Het gebruik van zoekpatronen onder water.
 5. Technieken voor het opnieuw vinden van een duikplek.
 6. Technieken voor kompasnavigatie.
   

Deelnemingsvoorwaarden

Om te kunnen deelnemen aan de cursus onderwaternavigatie moet men:

 1. Gebrevetteerd zijn als PADI (Junior) Open Water Diver of in het bezit zijn van een kwalificerend brevet van een andere opleidingsorganisatie.
 2. 10 jaar of ouder zijn.

 

 

 

 

 

 

Welke duikvaardigheden komen aan bod!

 • Het gemiddelde aantal zwemslagen te bepalen EN de gemiddelde tijd voor het afleggen van ongeveer 30 meter, daarbij onder water in een normaal ontspannen tempo zwemmend.
 • Naar een vooraf bepaalde plaats te navigeren (alleen naar de oppervlakte terugkerend om de richting of de plaats te controleren) en tot binnen 15 meter van het beginpunt terug te keren aan de hand van natuurlijke kenmerken en geschatte afstandsmeting (zwemslagen of tijd).
 • Te demonstreren hoe je een kompas correct vasthoudt en gebruikt, zodat je een accurate koers kunt aanhouden als je onder water bent.
 • Naar een vooraf bepaalde plaats te navigeren (zonder naar de oppervlakte te gaan) en tot binnen 6 meter van het beginpunt terug te keren aan de hand van een kompas en geschatte afstandsmeting (zwemslagen of tijd).
 • Onder water een vierkant patroon zwemmen en binnen 8 meter van het beginpunt uitkomen, gebruik makend van een kompas en startend vanaf een vast punt.
 • Aanbevolen afmeting van het vierkant – 30 meter per zijde, of een totale lengte van ongeveer 120 meter.
 • Een vooraf bepaald parcours te navigeren (vóór de duik bepaald door de instructeur) met meer dan vijf kompaspeilingen, en tot binnen 15 meter van het eindpunt terugkerend zonder naar de oppervlakte te gaan.
 • Een specifieke locatie onder water vast te leggen waar je op een volgende duik naartoe terug kunt keren, twee vaste reeksen oriëntatiepunten gebruikend waar minstens een hoek van 60° tussen zit, of via een kompaspeiling.
   

Gebruikt materiaal

Tijdens de cursus gebruiken we de PADI manual, leitje, of wet-notes om notities te maken en een standaard kompas.

 

Opleidingsdata :

03/09/2013      19:30 u te Eppegem      inschrijven voor de cursus

Zondagen 08/09 tem 29/09/2013   3 buitenwaterduiken te kiezen