Home » Opleidingen » Padi rescue diver

Kwaliteits duikopleidingen

Bekijk ons aanbod

Cursus Rescue Diver

De PADI Rescue Diver cursus

Uitdagend en de moeite waard. Dit is de beste beschrijving voor de PADI Rescue Diver-cursus. Voortbouwend op wat je al geleerd hebt wordt in deze cursus verder aandacht besteed aan wat je al weet over hoe je problemen voorkomt en wat je doet als ze toch ontstaan.

Waarom het zo leuk is

Het leuke aan deze cursus is dat je de uitdaging aangaat en die onder de knie krijgt. De meeste duikers vinden deze cursus veeleisend maar zeker de moeite waard. Als hij afgelopen is, geven velen aan dat het de beste cursus is die ze ooit hebben gedaan

Wat ga je leren?

De PADI Rescue Diver Cursus is opgedeeld in 5 eenvoudig te leren onderdelen.

  • Zelfredzaamheid
  • Stress bij andere duikers herkennen en ermee omgaan
  • Omgaan met een noodgeval en nooduitrusting
  • Duikers die in paniek zijn redden
  • Bewusteloze duikers redden
     

Niet limitatief bevatten deze modules o.a. behandeling van;uitrustings problemen, werking van zuurstof toedieningsystemen, procedures bij vermiste duikers en inwater reddingsbeademingen.


Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is bestemd voor een ieder die wilt leren duiknoodgevallen te voorkomen en indien toch nodig, wenst te kunnen opvangen en begeleiden De cursus vergroot een duikers inzicht en verbeterd hun vaardigheden en zelfvertrouwen. Het onderwerp is serieus, maar de training is plezier.

 

Deelnamevereisten

Om mee te doen met de PADI Rescue Diver-cursus moet je

  • 12 jaar of ouder zijn
  • PADI Adventure Diver zijn (of een kwalificerend brevet van een andere organisatie bezitten)
  • Binnen de voorafgaande twee jaar een opleiding in eerste hulp en reanimatie hebben gevolgd of een nog geldig diploma hebben (Vraag je instructeur naar reanimatie- en eerstehulpcursussen van Emergency First Response)

Je gebruikt hierbij alle basisduikuitrusting, inclusief een duikcomputer, en een aantal accessoires

Het lesmateriaal dat je nodig hebt

De PADI Rescue Diver Kit bevat al het lesmateriaal dat nodig is om de PADI Rescue Diver-cursus af te ronden – inclusief een pocketmasker. Je leert om te denken als reddingsduiker en je kijkt naar vaardigheden die je met je PADI Instructor gaat oefenen. Als je Rescue Diver-cursus eenmaal is afgerond, kun je de dvd opnieuw bekijken om je duikveilige vaardigheden op te frissen wanneer dat nodig is. Deze gereedschapskist met kennis en technieken geeft je de kennis om met bijna iedere noodsituatie om te gaan

Opleidingsdata

inschrijven voor de cursus