Home » Opleidingen » Peak performance bouyancy

Kwaliteits duikopleidingen

Bekijk ons aanbod

Peak Performance Buoyancy

Duik instructeur demonstreert juiste controle over het drijfvermogen tijdens de PADI Peak Performance Buoyancy Cursus


Wat is controle over drijfvermogen ?

Duikers zijn graag zodanig neutraal uitgelood dat ze noch zinken, noch boven blijven drijven. Dat kan soms lastig zijn. Duikers die het hoogste niveau van controle over drijfvermogen beheersen, zijn een ras apart. Je hebt ze ooit al eens gezien onder water. Ze glijden zonder enige moeite door het water, gebruiken minder lucht en dalen af, stijgen op en zweven alsof het slecht een gedachte is. Zij hebben minimale invloed op hun omgeving en gaan voorzichtig om met het onderwaterleven. De PADI Peak Performance Buoyancy cursus zal de basisvaardigheden welke je leerde tijdens de PADI Open Water cursus verfijnen en brengt ze naar het volgende niveau.


The Fun Part

Het leuke deel van deze cursus is dat je je duikvaardigheden een poetsbeurt geeft zoals je nooit voor mogelijk had gehouden.


Wat gaan we leren?

  • Je duikuitrusting zodanig afstellen dat je perfect gebalanceerd in het water hangt,
  • leren kleine variaties aan te brengen tijdens het uitloden zodat je zelfs niet het minste te zwaar, of te licht zult zijn,
  • leren stroomlijnen om lucht te besparen en soepeler door het water te glijden,
  • hoe zonder enige moeite zowel horizontaal als verticaal te zweven in het water

Bijkomstig en hierin staan wij apart, leren wij je op de juiste manier vrij in het water een veiligheidsstop te maken.

Volgende avonturen

Onderdeel van perfecte beheersing van je drijfvermogen is begrijpen wat de invloed is van aanpassingen in uitrusting, handhaving van stroomlijn en juiste stijgsnelheden.  Hierdoor kan je tevens meer uitdagende duiken gaan maken en vervolgens is de PADI diep duikspecialty een mogelijk doel.