Home » Opleidingen » Padi advanced open water diver

Kwaliteits duikopleidingen

Bekijk ons aanbod

Padi Advanced Open Water Diver

Advanced Open Water Diver

Ontdekking, Opwinding, Ervaringen.

Daar gaat het bij de PADI Advanced Open Water Diver cursus om. en Neen, je hoeft geen  “advanced” te zijn om eraan te beginnen – de cursus zit zo ineen dat je er direct na de PADI Open Water Diver cursus aan kan beginnen.

De Advanced Open Water Diver cursus gaat je helpen je vertrouwen te vergroten en je duikvaardighedenourse te verbeteren, zodat je comfortabeler in het water zult zijn. Het is de perfecte manier om meer te duiken terwijl je blijft bijleren onder toezicht van je PADI Instructeur. Deze cursus bouwt voort op wat je reeds leerde en ontwikkelt bijkomende vaardigheden door je te introduceren tot nieuwe activiteiten en nieuwe manieren om plezier te hebben terwijl je duikt.

Je zult je duikvaardigheden polijsten door het maken van vijf Adventure Duiken welke je introduceren tot:

 • Onderwater navigatie,
 • Diep water duiken (dieper dan 18 meter ),
 • Het maken van drie vrij te kiezen Adventure Duiken.


Het leuke deel: Aan jou de keuze

Eén van de redenen waarom je de Advanced Open Water Diver cursus gaat waarderen is dat je samen met je instructeur kan kiezen uit 15 verschillende Adventure Dives om de cursus af te ronden. Je zou digitale onderwater fotografie kunnen proberen, peak performance buoyancy, nachtduiken en nog veel meer.

 • Krijg korting! Elke Adventure Dive in het PADI Advanced Open Water Diver programma kan meetellen als eerste duik binnen de gelijksoortige PADI Specialty Diver cursus.


Deelnemingsvoorwaarden

Om te kunnen deelnemen aan deze cursus, moet je:

 • Een PADI Open Water Duiker zijn (of gelijkwaardig brevet bezitten van een andere organisatie),
 • 15 jaar oud zijn (12 voor Junior Advanced Open Water Duiker)


Wat ga je leren?

De kennis en vaardigheden welke je zult aanleren tijdens de Advanced Open Water Duiker
cursus hangen af van je interesses en de duiken die maakt, maar omvatten zeker

 • Practische aspecten van diep duiken
 • Physiologische aspecten tijdens diep duiken
 • Meerdere manieren om je onderwater compas te gebruiken
 • Hoe te navigeren m.b.v vinslagen, visuele referenties en de tijd
 • Hoe beter je duikcomputer en electronische Recreational Dive PlannerTM (eRDPTM) te gebruiken
 • en veel, veel meer afhankeljk van je gekozen Adventure Duiken


De duikuitrusting welke je zult gebruiken

Je zult al de basis duikuitrusting, inclusief compas gebruiken. Afhankelijk van welke drie adventure duiken je kiest, kan je ook een onderwater camera gebruiken, DPVs (onderwater scooters), een duiklamp, een droogpak, lift ballon, een duikvlag/drijver of ander speciale uitrusting.
 


Het lesmateriaal dat je nodig hebt

PADI’s Adventures in Diving Manual en DVD geven informatie over meer dan 16 typen van  specialty duiken. Je zult ze gebruiken als een leidraad om je duikvaardigheden te verbeteren en je voor te bereiden op nieuwe avonturen en ervaringen.
Benieuwd hoe het is om te nachtduiken? Sla het boek open op het nachtduik hoofdstuk. Eens dat je de vaardigheden hebt voorbereid, zal je instructeur je tijdens je eerste nachtduik begeleiden. Heb je twijfels over onderwater navigatie? Doorloop het hoofdstuk over onderwater navigatie en spreek af met Passioned Divers. Uiteraard zijn deze producten in de cursus inbegrepen.


Smaakt dat naar meer?

Eens dat je een specialiteit geprobeert hebt tijdens de Advanced Open Water Diver cursus, zou het kunnen zijn dat je daar in verder wenst te ontwikkelen en er meer over wilt leren! Dat kan tijdens een specifieke, soms langere cursus, waaronder, maar niet gelimiteerd tot; diep duiken, Diver Propulsion Vehicle gebruik, drift duiken, droogpak duiken, multilevel en computer duiken, naturalist, peak performance buoyancy, onderwater navigatie, wrakduiken................  Kijk gerust eens onder specialty duiker om te zien wat jou zou interesseren en check de agenda wanneer deze cursus gehouden wordt. Is die niet direct voorzien, neem dan even contact op en we zoeken voor een oplossing.